Ratti lonksuu W168

Jousitus, iskunvaimentimet, nivelet, tukivarret.
Vastaa Viestiin
fastback
Viestit: 6
Liittynyt: 13.8.2018 13:31

Ratti lonksuu W168

Viesti Kirjoittaja fastback »

Eli omassa -02:ssa jäi katsastuksessa kiinni kun ratissa kuulema liikaa väljää. No tutkimaan ja ei ollut väljää konehuoneen puolella vaan ohjaamon puolella.

Youtubesta löytyy videot kuinka irroittaa airbag + ratti, samoin koko rattiakselin irroitus ja muut purettavat mitä pitää irroittaa että pääsee käsiksi tarvittaviin komponentteihin. Tuo purkaminen ei ole niin paha kuin aluksi näytti, suht nopeasti pääsi käsiksi itse osaan.

Väljyys johtui akselin laakereista, alapään laakerissa oli vain yksi kuula enää paikoillaan, ei ihme että hieman lonksui.

Laakserissa koodi F92446, ja googlella löytyi tarkka osatunnus: F-92846.4-INA. Soitto MB-kauppiaalle, ei voi tilata (löydy) pelkkää laakeria vaan vaihdettava koko akseli. No joo, ei nykypäivänä, laakerin kokoa vastaavaa apuna etsitty laakeriputiikit, eikä löydy kotimaasta oikena vastaavilla mitoilla. Yksi vaihtoehto olisi sorvata messingistä tai vastaavasta oikean kokoinen holkki ja ongelma olisi ratkennut sillä, mutta löytyi nyt valmiitakin euroopan puolelta kohtuuhintaan: http://rolling.hu/search/F+92846+4+INA.php

Tuolta tilattu ja kaikki ok.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “W168 alusta”