Mese.fi foorumin säännöt

Ole hyvä ja lue tämä.
Vastaa Viestiin
Avatar
YLLÄPITÄJÄT
Viestit: 113
Liittynyt: 27.9.2005 17:33

Mese.fi foorumin säännöt

Viesti Kirjoittaja YLLÄPITÄJÄT »

Arvoisa forumille kirjoittaja,

mese.fi eli "Se rennompi vaihtoehto" ja sen ylläpito sekä moderaattorit luottavat forumilaisten kirjoittelun itseohjautuvuuteen kuin peruskallioon.
Siten uskomme, että myös Sinulla on ilman holhoamista kelpo arviointikyky siitä, millaiset keskustelunavaukset sekä itse tekstit ovat sopivaisuudeltaan, sananvalinnaltaan, moraalikäsityksiltään, henkilökohtaisuuksiltaan ja huumoriltaan jokseenkin hyvän maun mukaisia.

Jos kuitenkin tunnet epävarmuutta joissain asioissa,
on seuraavassa avuksesi koottu pieni perusopas.


Mese.fi on keskusteluareenana erittäin monipuolinen ja laaja-alainen, tiukasta asiasta lähes hampaattomaan läpänheittoon, Mercedes-Benz –nippelitiedosta universumitasoiseen poikkitieteellisyyteen.
Siten keskustelunaiheet ovat lähes rajattomat. On kuitenkin muutamia alueita, joita toivomme käsiteltävän osapuilleen asiallisesti ja kärjistämättä – siis yleistä korrektiutta noudattaen.

Henkilökohtaiset loukkaukset, solvaukset ja riidankylväminen/provoilu ovat luonnollisesti kieltolistalla ilman armoa.

Politiikka liittyy niin tiiviisti kaikkeen elämänmenoon, ettei siitä puhumista voi välttää. Poliitikkojen tai puolueiden arvostelu/kehuminen yleisellä tasolla kuuluu aivan normaaliin sananvapauteen, mutta sen voi tehdä ylettömästi rienaamatta. Kenenkään henkilökohtaista vakaumusta ei kuitenkaan pidä halveksia.

Uskonto on samoin jokaisen täysin oma ”juttu”, joten eri uskontokuntiin ei kirjoituksissa ole syytä puuttua. Uskonto ja uskomukset yleisfilosofisella tasolla ovat taas asia erikseen.

Rotukysymykset ovat usein kuuma bataatti yleisessä mediassa. Aihe ei ole monien muiden forumien tapaan kielletty, mutta keskusteluissa toivotaan kiihkotonta ja herjaamatonta asennetta.

Linkit ja laittomuudet. Jos löydät esim. muhevan pornosivun, käy siellä kaikessa rauhassa, mutta älä jaa kokemustasi forumille edes linkin muodossa. Sama koskee myös väkivalta- ja muita näiden kaltaisten kategorioiden sivustoja. Älä myöskään julkaise tai välitä aineistoa, jotka saattavat aiheuttaa oikeustoimia mese.fi:a vastaan. Mesen ylläpidolla ei ole mitään kiirettä juuttimattoa kutomaan - sillä valitettava tosiasia on, että kirjoittajien lisäksi myös mese.fi:n ylläpito on vastuussa foorumin viestien laillisuudesta. Siksipä meillä on velvollisuus ilmoittaa esiintyvistä laittomuuksista virkavallalle. Pilkkuvirheet katsomme sormien läpi, mutta ison alkukirjaimen puuttuminen on jo vähän liikaa.

Yläpää. Saa käyttää vapaasti ja on poikkitieteellisesti ajatellen myös välttämätön väline antoisiin keskusteluihin. Mitä enemmän nuppia rasitetaan, sen parempi.

Alapää. Esiintyy jonkin verran paitsi forumin lääketieteellisissä keskusteluissa, mutta myös huumoritopikeissa. Karkeiden ja suorasukaisten ilmaisujen ylenpalttista viljelyä tulee välttää, niitä kuulee riittämiin ala-asteiden välitunneillakin.

Siinäpä sitä eli maalaisjärki kunniaan. Kaikkia ei tarvitse yrittää miellyttää - forum koostuu nimenomaan erilaisista kirjoittajapersoonista, jotka ovat sen suola.

Kriittisimmissä aiheissa kannattaa kuitenkin sanailla tällä periaatteella: oleta, että kirjoitustasi lukee kanssasi täysin päinvastaista kantaa edustava, mutta muuten vallan mukava meseläinen, ja kirjoita siten, että voisit silti hyvillä mielin tavata hänet miitissä.

Lennokkain kirjoitusterveisin
mese. fi

P.S. Täysin toivottomissa tapauksissa ylläpito ja moderaattorit pidättävät oikeuden käyttää käsirautoja ja ruoskaa.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “TERVETULOA!”