Kaukosäätöisen keskuslukon kytkentä?

Koeajot, tyyppiviat, kulutukset, rengasasiat jne...
Avatar
dealer
Itämaan tietäjä
Viestit: 29055
Liittynyt: 19.9.2005 19:59

Viesti Kirjoittaja dealer »

Ohjausjohtohan menee "suoraan läpi" boksista eli keskuslukko pelaa avaimesta entiseen tapaan kaukosäätösysteemit kytkettynäkin, nyt kun se ei sitä tee niin mielestäni väärän kytkennän lisäksi ei jää muuta mahdollisuutta kuin viallinen boksi.

Hmm, olikos comfortbox keltainen ? Meneekö sähkölasit ja kattoluukku kiinni kun pidät avaimella oven lukkopesää pidempään kiinni-asennossa ?
znigge
Viestit: 8
Liittynyt: 27.9.2013 19:08

Viesti Kirjoittaja znigge »

Sähkölaseja ei ole, mutta kattoluukulla vois kokeilla huomenna. Laatikko jossa boksi ja johtosarjat yms tuli oli murjottu yhdestä kulmasta lyttyyn, mutta johtosarja oli siinä kulmassa joten itse boksi ei ole ottanut pahasti osumaa. Pitää huomenna mittailla että meneekö virta suoraan boksista läpi vai lähtikö boksi palautukseen. :cry:

Edit

Noniiiiiin, kattoluukku menee kiinni kun avainta kääntää pitkään lukko asentoon, se homma on selvitetty. Virta menee boksista läpi, ja maadoittuu avainta kääntämällä, kaikki piuhat mitattu taas kerran että virta kulkee yms. Nyt keskuslukko toimii ovesta, mutta jos menee kaukkaria painamaan niin eipä toimi enää. Auton sulakkeen räpläyksellä alkaa taas toimimaan. Yhden kerran ovet meni kiinni kaukkarista, eli edistystä on tapahtunut :lol:
znigge
Viestit: 8
Liittynyt: 27.9.2013 19:08

Viesti Kirjoittaja znigge »

Ei jumalauta olihan se systeemi, mutta nyt toimii! Olishan se pitäny arvata että jos vilkkujen piuhat löytyy vasta viimesestä johtonipusta, niin pitää myös kaikki 4 sinistä piuhaa käydä läpi sieltä penkin alta. Oli kuitenkin väärä sininen vaikka virrat tuli ihan oikein siihen toiseenki. Jospa seuraavaan autoon menis sitte vähän helpommalla :lol:
Avatar
dealer
Itämaan tietäjä
Viestit: 29055
Liittynyt: 19.9.2005 19:59

Viesti Kirjoittaja dealer »

Noniin, hieno juttu että sait ongelman korjattua ! :D
Avatar
Tulppo
Viestit: 105
Liittynyt: 24.5.2011 19:17
Paikkakunta: Sahalahti

Viesti Kirjoittaja Tulppo »

Moi kaikki

Minullakin on tuo MTT kauko ohjain ja jouduin vaihtaman pariston toiseen ohjaimeen. Ohjeet on hukassa :idiot: ja en kirveelläkään muista mitenkä se avain opetettiin taas toimimaan. Löytyiskö apua ?
- 91 300TE-24 , -85 250D , 01 320 CDI
Ei oo riemulla rajaa, kun saa Mersulla ajaa.
znigge
Viestit: 8
Liittynyt: 27.9.2013 19:08

Viesti Kirjoittaja znigge »

Moro. Painat siitä boksin kyljestä sitä mustaa nappulaa pohjassa muutaman sekunnin, jonka jälkeen vilkkujen pitäis jäädä palamaan noin 10 sekunniksi. Sen aikana pitää painaa molempien kaukosäätimien kaikki nappulat läpi ihan missä järjestyksessä vaan. :wink: Saattaa vaatia muutaman yrityskerran että ehtii niitä painelemaan sopivasti :D
ion`
Viestit: 10
Liittynyt: 13.11.2010 13:06

Viesti Kirjoittaja ion` »

Tarttis vähän apua :)

Eli autona -95 w124, jossa orkkiksena kaukosäätönen lukitus, mutta mutikka mennyt hukkaan joskus.

Tilailin rimeltä tuon boxin, ja nyt kun rupesin asentamaan niin kuskin/vänkärin puolelta ei löydy tätä johtonippua, jossa olisi punanen sininen ja ruskea johto. Kävin siis kaikki johtoniput auki ja ei löydy kuin nuo vilkkujen johdot.

Keskikonsolissa on keskuslukon nappi, tulisikohan johdot tätä kautta?

Asensin parivuotta takaperin w201 mersuun samanmoisen sarjan ja onnistui hyvin, tässä 124 en vain löydä johtoja :D :?:
Avatar
dealer
Itämaan tietäjä
Viestit: 29055
Liittynyt: 19.9.2005 19:59

Viesti Kirjoittaja dealer »

Olisiko takapenkin alla pumppu ja sen vieressä tarvittava johdotus ?
oulaistenliikenne.fi
ion`
Viestit: 10
Liittynyt: 13.11.2010 13:06

Viesti Kirjoittaja ion` »

Sinne tuli kaksikin sinistä, pitänee kokeilla ensin toiseen. Puna/harmaa on ilmeisesti tämä jatkuva virta :roll:
Lass|
Viestit: 6
Liittynyt: 30.1.2014 19:09
Paikkakunta: Imatra

Viesti Kirjoittaja Lass| »

Miten saisi ikkunoiden ja kattoluukun sulkemis toiminnon kytkettyä ja tarvitseeko se erillisen releen?
Torsti
Viestit: 18
Liittynyt: 04.5.2011 18:19

Viesti Kirjoittaja Torsti »

Omassa W124:ssä (-95) lukitusta ohjasi vihreä/valkoinen johto. Siniset piti jättää rauhaan. Kytkin aluksi siniseen, jolloin kaukosäätimestä sai vain ovet auki.
Nyt pelaa.
Cronos
Viestit: 10
Liittynyt: 22.5.2014 6:07

Viesti Kirjoittaja Cronos »

Moro...no nyt on tunteja taisteltu tälläisen Gemel e213 lukitusyksikön asentamisen kanssa ja tuloksetta, vinkkejä kaivataan...tässä infoa mihin ongelmiin törmäsin


autossa alipainepumpulla on 2 ohjainjohtoa sininen ja musta joista:

sinisen kun maadoittaa ovet aukeaa ja mustan kun maadoittaa ovet menee kiinni, piuhoissa siis +12v kokoajan.

sitten löytyy vihreä-valkoinen jossa ei ole virtaa, mutta kun sen kytkee +12 ovet aukeaa ja kun sen maadoittaa ovet menee kiinni, juu helppoa tähän asti

yksiköltä saa ulos yhteen johtoon tuon maaohjauksen"sininen" (ohjeen mukaan toiseenkin"sin-valk"), mutta sinivalkoisella ei kuitenkaan ohjausjohdot reagoi kuten sinisellä, vaikka vastusmittari vilauttaa piuhasta vastuksen maihin nappia painaessa, eli siis saan kyllä lukot kiinni ja auki sinisellä piuhalla kun vaihdan boksin mustan ja sinisen välillä, mutta sinivalk johto ei avaa eikä sulje vaikka mittarilla maahan kytkeekin, boksista löytyy myös 1kpl +12 signaalin antava piuha avauspainikkeen takaa ja koitin sitten sinisellä mustaan sulkea=toimii ja tällä +12sign. johdolla boksin vihreä-valkoiseen jonka pitäisi avata ja käynnistääkin pumpun, niin kauan kun pistetään mustan kautta signaalilla kiinni, ei sanokaan enään mitään, eli silloin ei toimi aukaisu edes napista kojelaudassa, ainoa mikä ovet avaa jos mustasta suljetaan on sinisen piuhan maadoitus.

Tämä kojelaudassa oleva katkaisija siis maadoittaa ja kytkee +12sta eri asennoissa.

Voiko olla näin vaikeeta tai sitten kyseistä gemeliä ei edes saa tohon sopimaan, siihen on kylläkin useampi tapa kytkeä, mutta vain tuo ohje on pumppu lukoille.

Toivottavasti tosta vuodatuksesta saa jotain selkoa.
Cronos
Viestit: 10
Liittynyt: 22.5.2014 6:07

Viesti Kirjoittaja Cronos »

"eli siis saan kyllä lukot kiinni ja auki sinisellä piuhalla kun vaihdan boksin mustan ja sinisen välillä"

yllä olevassa lauseessa meni väärin. eli tarkoitin kun boksin sinistä ohjausjohtoa kytkee pumpun siniseen taikka mustaan saa ovet kiinni/auki, mutta avausnappulan takaa ei löydy johtoa joka avaisi lukot jos sinisen kytkee pumpun mustaan(sulku)

Muuten luovuttaisinkin tuon taistelun ton kanssa, mutta kun oven lukkopesän ja avauslaitteen välinen tanko on tippunut ja näytti systeemit niin ahatilta ettei sinne pääse käsiksi millään.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen tekniikkakeskustelu”