1991 vuoden W124 sedan mersu ei lähde käyntiin.

Vastaa Viestiin
KozaG
Viestit: 1
Liittynyt: 29.9.2016 20:52

1991 vuoden W124 sedan mersu ei lähde käyntiin.

Viesti Kirjoittaja KozaG »

Heippa!

Saisinko kokeneilta mersumiehiltä apua? Ostin keväällä hyvässä kunnossa olevan 1991 vuoden W124 sedan mersun. Se on ensimmäinen täysin oma autoni eikä minulla ole käytännössä mitään kokomusta auton huoltamisesta. Olen puoli vuotta sillä ajanut tekemättä siihen mitään huoltoa. Nyt se on aloittanut temppuilun.

Kävin tämän kuukauden alkupuolella kymmenen päivää Islannissa jolloin mersu seisoi paikoillaan. Palaten reissusta auto hörähti välittömästi käyntiin. Siirsin silloin autoa pari metriä toiseen parkkipaikkaan. Seuraavana aamuna, joka oli kostea syysaamu, auto ei lähtenyt käyntiin. Startti kyllä kävi normaalisti muttei hörähtänyt. Auto piti mäkistartat. Sen jälkeen käynnistyminen on ollut normaalia tähän päivään saakka.

Tänään ja eilen on ollut sateinen ja kostea päivä. Mersu on seissyt pihalla viime lauantaista mikä on siis kuusi päivää. Tänään se ei käynnistynyt. Sama juttu kun viimeeksi, startti vain käy eikä hörähdä käyntiin. Sitten sitä yritettiin työntää käyntiin mutta sekään ei auttanut mitään. Kova bensahaju, ei muuta. Päivän päätteeksi mersua hinattiin ja sillä se lähti välittömästi käymään. Hinauksen ensimmäiset 10min tosin auto ei pysynyt käynnissä jos sen pysäytti tai laittoi kytkimen pohjaan. Vasta kun lämmöt nousivat normaaliin tasoon niin tyhjäkäyntikin alkoi toimia.

Mistä vika voisi johtua? Kostetutta jossain? Aika vaihtaa bensasuodattimen? Tulpat on märät?

Kiitos!
Pasikiainen
Viestit: 57
Liittynyt: 06.11.2015 18:26

Viesti Kirjoittaja Pasikiainen »

Vaihda jakajan kansi ja pyörijä. Varmaan kosteutta syystä tai toisesta tiivistyy jakajan sisäpuolelle ja sit kastelee tulpat. Myös tulpat olis syytä vaihtaa ja vähintään mitata tulpan johtojen vastus.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “W124, sedan, coupe, farmari, avo, lang”