S212 takaluukku pakkasella

Vastaa Viestiin
pkauko
Viestit: 1
Liittynyt: 16.1.2017 13:12

S212 takaluukku pakkasella

Viesti Kirjoittaja pkauko »

On tuollainen alkuvuodesta 2011 liikenteeseen tupsahtanut S212 käytössä ja siinähän on se sähköinen takaluukku. Itsellä on ilmennyt pikkupakkasilla sellaista ongelmaa, ettei lukko mene kiinni suljettaessa. Ei ilmennyt kovemmilla pakkasilla ollenkaan ja luulin vian jo poistuneen kunnes sitten viime lauantaina taas ilmaantui.

Veholla eivät löytäneet mitään vikaa, kun luukku tietty silloin toimi täydellisesti ja mitään vikakoodeja ei löytynyt.

Vaikuttaisi siltä, että vika ilmenee, kun on ollut plussan puolella ja sitten pakastuu. Silloin kun oli täällä Helsingin suunnalla pidempi jakso selvää pakkasta, niin hyvin toimi, mutta viime viikon loppupuolella oli plussakeliä ja pe-la yönä vissiin vähän pakkasta (la aamulla +1 - +2), niin aamulla reistaili.

Ja se miten se reistaa on niin, että aukeaa ihan normaalisti ja suljettaessa laskee luukun alas, mutta siinä vaiheessa, kun pitäisi vetää lukko kiinni se piippaa ja avaa luukun uudelleen. Manuaalisesti alas laskettaessa ei lukitu kiinni, vaan jää vain painollaan lepäämään. Sitten kun on joko vähän matkaa ajanut, tai pitänyt vähän aikaa lämpimässä niin toimii taas.

Esimerkiksi tänä aamuna kotona koitin eikä mennyt kiinni, joten otin ja ajoin Veholle (noin 5-7 minuutin matka about) ja saatuani auton pysäköityä Vehon pihaan testasin vielä ennen kuin menisin sisältä kyselemään ehtisikö joku käydä katsomassa, niin se sitten toimi taas normaalisti.

Se varsinainen kysymys on, että osaisiko joku heittää "varmaa" veikkausta, että missä osassa tuo vika on? Lukon moottorissa, jossain anturissa, vai missä? Entä missä tuon saisi kuntoon, kun Vehon mukaan tosiaan ei ollut vikakoodeja ja vika ei tunnu ilmenevän, jos on vähänkin lämmennyt auto (esim korjaamon hallissa). Tai ennen kaikkea, onko joku keino saada tuo lukko toimimaan mekaanisesti silloin, kun vika on päällä eikä sähköinen sulkeminen toimi? Eli pakottaa se lukittumaan, vaikka se tunnistin tai lukitusmoottori tms jumittaisi?
zeoliitti
Viestit: 32
Liittynyt: 09.1.2011 22:23

Viesti Kirjoittaja zeoliitti »

Ottamatta kantaa mikä vika mahtaa olla vikana niin tässä omakohtaista kokemusta. Mulla oli samanlainen ongelma vm 2013 farkussa tämä oli noin 10 asteen pakkasella melkein ensimmäisellä kerralla kun takarontin aukaisi. Hyvin aukesi ja kun laitto kiinni aikansa piipitteli käytti alhaalla ja nosti ylös.. ilmojen lämmittyä suihkuttelin kaikki tiivisteet silikonilla + muoviosat. Lisäksi voitelin lukon & saranat.. tämän jälkeen ei oo jääny menemättä kiinni. :roll:
204
Viestit: 662
Liittynyt: 19.4.2008 19:40

Viesti Kirjoittaja 204 »

WD40 auttaa kun suhauttaa reilusti lukon sisään.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “W212 / W218 sedan, farmari, coupe, avo”