mese.fi Foorumin päävalikko
 
 
 
 
 
 

Sprintterin mystinen vika??

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    mese.fi Foorumin päävalikko -> Maasturit, Tavara-autot ja Pikkubussit
 Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
janiperhoLiittynyt: 23 Elo 2013
Viestejä: 249
Paikkakunta: helsinki

 LähetäLähetetty: 12.6.2017 21:33    Viestin aihe: Sprintterin mystinen vika?? Vastaa lainaamalla viestiä Back to top

Nyt on ilmaantunut mystinen vika 2001 cdi sprintteriin. *Yritän kuvailla sitä... Kun kääntää virrat päälle ja aikoo käynnistää niin käynnistys asennossa pitämällä avainta käynnistämisasennossa kuuluu kojetaulun alta vaan releen yritykset käynnistää (sekunnin välein) mutta ei lähde starttaamaan. Ei kuulu klikkaukset startista (se on vaihdettu puoli vuotta sitten). Tuntuu kuin jokin estäisi käynnistymisen... Omituista tästä tekee sen että vika ilmenee vain silloin tällöin. Ja kestää jonkin aikaa jonka jälkeen taas toimii esim viikon ilman mitään. joskus kun vika tulee voi joutua puoli tuntia yrittämistä ja sitten aivan yllättäen lähteekin kuin palmun alta. vaikea paikantaa vikaa kuin tulee ja menee miten sattuu. tähän asti selviteltyä on että ei ainakaan akku ole kyseessä. Sellaisen asian olen huomannut että usein kun vika on tullut olen ajanut pitemmän matkan edellisenä päivänä, myös tankki on ollut yleensä ongelman tullessa viimesellä vartilla (kuitenkin vielä ainakin 10 litraa jäljellä).
Nyt tarvitaan päättely kykyä . Itse olen miettinyt että voiko jokin estää käynnistymisen esim jos polttoaineen paine ei ole riittävä, tai ei nouse välillä tarpeeksi vaikka polttoaine ilma vuodon takia, tämän jos joku osaisi pois sulkea? ja sitten niitä ehdotuksia. Kiitos.
 
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
janiperhoLiittynyt: 23 Elo 2013
Viestejä: 249
Paikkakunta: helsinki

 LähetäLähetetty: 18.6.2017 22:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä Back to top

Nyt lisää infoa, ei taida olla polttoaineeseen liittyvä vika kun eilen teki taas samaa puolella tankilla. Lähti työntämällä kuitenkin käyntiin. Vaikuttaisi olevan sähköpuolen ongelma vai? Ideoita miten lähtisi selvittämään . Johdot startilta starttimoottorille varmaan pitäs tarkistaa ensin.
 
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dealer
YlläpitäjäLiittynyt: 19 Syy 2005
Viestejä: 25612

 LähetäLähetetty: 19.6.2017 20:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä Back to top

Ei varmaankaan liity polttoaineeseen kun ei startti pyöri.
Päävirta- ja maajohtojen tarkastusta, Sprinterissä myös akun maajohdon tarkastus...vian ollessa päällä pitää avainta starttiasennossa ja samalla liikuttelee johtoja konetilassa ja ratin alapuolella HUOM !!! vaaratekijät tässä pitää huomioida.
_________________
www.huoltokeskuslintonen.fi
 
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
janiperhoLiittynyt: 23 Elo 2013
Viestejä: 249
Paikkakunta: helsinki

 LähetäLähetetty: 19.6.2017 20:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä Back to top

joo. noin pitää tehdä seuraavalla kerralla. sen verta tänää ja muidenkin pähkäilyjen jälkeen tullut siihen tulokseen että pakko olla startin releen ja starttimoottorin välillä jossain katkos. nyt tosiaan vaikuttaisi siltä että aina kun sataa tai oikeastaan sateen jälkeen kun on ajanut kerran niin vika tulee päälle. tämä vaatii vielä vahvistuksen, mutta tiedän ainakin että sateella akun päälle tulee vettä ja huomasin tänään että vuotaa tuulilasinpyyhkijän varren läpiviennistä (se jotenkin repsottaa ja tiiviste ei pidä) eli kun pyyhkijät pyyhkii samalla vesi pääsee akun päälle. tätä nyt veikkaan (ja toivon) syyksi. mutta katsotaan.
 
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    mese.fi Foorumin päävalikko -> Maasturit, Tavara-autot ja Pikkubussit Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa
Katso viime käyntisi jälkeen tulleet uudet viestit