Polttoainehöyryjen keruujärjestelmän (EVAP) hiilikanisteri

Vastaa Viestiin
Bigstone
Viestit: 13
Liittynyt: 18.10.2014 18:03

Polttoainehöyryjen keruujärjestelmän (EVAP) hiilikanisteri

Viesti Kirjoittaja Bigstone »

Osaako joku täällä kertoa otsikon mukaisen kapineen tarpeellisuudesta? Muutama viikko sitten innostuin putsailemaan ruosteenalkuja 300E:ni tunkkauspaikkajen ympäriltä ja touhutuani vasemman eturenkaan lähistöllä huomasin yllätykseni läjän hiiltä maassa. Tehtyäni muutaman Google haun löysin asiasta seuraavan lontoonkielisen viestiketjun:
https://www.benzworld.org/forums/w124-e ... ister.html

Ketjun toisessa viestissä puhutaan hiilikanisterin ruostuvuudesta kuvien kanssa ja ilmeisesti oma hiilikanisterini on vähintään yhtä ruostunut kun päästi sisältönsä ulos vaikken käytännössä edes koskenut koko kapistukseen (kanisteri on vieläkin täysin katsomatta ja tutkimatta avaamattoman lokasuojan takana). Samassa viestissä puhutaan myös hajonneiden hiili- (ja ruoste)palojen imeytymisestä polttoaine letkuihin joka saattaisi selittää W124:ni satunnaisesti vaivanneen nykimisen... autoni kulkee nyt ilman minkäänlaista nykimistä ja muutenkin paremmin kuin aikoihin ja tässä mielessä en näe minkäänlaista kiirettä tai syytä tehdä tuolle hiilikanisterille mitään. Toisaalta samassa viestiketjussa puhutaan myös imuongelmista jotka saattavat aiheuttaa polttoainetankin luhistumisen joka puolestaan jättää pienen huolenaiheen ajatuksiin.

Joten:
Annanko tuon hiilikanisterijutun olla tekemättä sille mitään koska autoni toimii nyt paremmin kuin aikoihin vai pitäisikö minun pikimmiten mennä ostamaan uutta hiilikanisteria jostain estääkseni mahdollisen polttoainetankin luhistumisen tai jotain muita mahdollisia ongelmia? Onko kyseinen kapistus edes tarpeelinen joko käytännössä tai lakipykälien mukaan?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “W124, sedan, coupe, farmari, avo, lang”