SRS-merkkivalo W220

Koeajot, tyyppiviat, kulutukset, rengasasiat jne...
Vastaa Viestiin
js500
Viestit: 7
Liittynyt: 25.5.2017 15:36
Paikkakunta: nurmijärvi

SRS-merkkivalo W220

Viesti Kirjoittaja js500 »

SRS-valon syttyminen ja sen diagnisointi osoittautui varsin kinkkiseksi.
testerillä saatiin vikakoodit B1000 ja B1315 jotka viittasivat oikeanpuolen penkinistuimen tunnistinmaton vikaan (tämäkin tulkinta, suoraa tietoa ei tullut). Kokeilin helpointa vaihtoehtoa eli ohittaa tämä mattotunnistin ja tilasin penkin alle liitettävän "emulaattorin" : tässä linkki: (ja kuva liitteenä)https://airbag360.com/mercedes-s-class- ... -335-p.asp .
SRS-valo jatkoi palamista emulaattorin asennuksesta huolimatta.
onneksi sain seuraavaksi apua asiantuntijalta jolla oli Mersun oma *-testeri.
tämä ongelma tosiaan vaatii *-testerin ja paljon Googletusta. parin tunnin vikaetsinnän jälkeen istuimen tunnistinmatto ei ollutkaan se ongelma vaan tod.näk. AIRBAG SENSOR joka sijaitsee kojelaudassa keskellä tuhkakupin takana (kts kuva), vähän oli ahdasta kaivaa se se esille ja testailla toimivuutta mutta onnistui kahdella käsiparilla toisen siirtäessä piuhoja sivuun ja toisen hivuttaessa laitetta esiin. Testaamalla selvisi tämä Airbag sensor -boxin olevan mykkä.
sain laitteen päältä tuotenumeron sekä tyyppi Q9 (en tiedä onko merkitystä) ja löysin vastaavan käytetyn EBayn kautta Latviasta. laite tuli postitse viikon päästä (n. 40 e postituskuluineen).
vanha pois ja uusi tilalle - SRS-valo sammui - eikä vaatinut mitään uuden osan koodauksia tai vikakoodin poistoa.
Toivottavasti jollekin on tästä hyötyä vastaavan ongelman sattuessa , itse kiitän saamaani loistavaa asiantuntija-apua !
kuvassa oleva emulaattori on ostettavissa jos tunnistinmattosi on rikki ja tarvitset hätä-ratkaisun esim. katsastusta varten.KuvaKuva
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen tekniikkakeskustelu”