Outo roklatus kone huoneesta om603

Katso myös W201.
Vastaa Viestiin
anttikoski
Viestit: 7
Liittynyt: 04.3.2007 9:10
Paikkakunta: rovaniemi

Outo roklatus kone huoneesta om603

Viesti Kirjoittaja anttikoski »

Elikkä ääni tulee jostakin venttikoneiston/pumpun tiettyviltä ja ääni on aika mekaaninen. Olen käynyt kuuneluttamassa ääntä paikallisessa diesel korjaamossa ja väitti siellä että ääni kuuluu pumpusta ja sen laakereista. tyhjäkäynnillä ei ääntä kuulu muuta kun lisää kaasua niin roklatus alkaa kuulumaan. tyhjäkäynti on vähän humpaavaa elikkä aivan kuin yksi pytty ei kävis kunnolla. 4 ja 5 pytyn kohdalla tuntuun pumpun syke paljon voimakkaampana kuin muiden. Aattelin soittaa ppdieseliin ja kysyä sieltä neuvoja mutta kysytään nyt arvoisalta raadila mitä te ootta mieltä. Vedoista en osaa sanoa sen enempää kun auto on ollu hallussa vasta 2 viikkoa ja on ensimmäinen laatuaan :roll: En ole kyllä kuullut että pumpusta menee laakerit tuost vaan mutta mene ja tiedä?
Avatar
veppe
Mekka-master
Viestit: 1715
Liittynyt: 02.10.2005 14:42
Paikkakunta: Tikkakoski

Viesti Kirjoittaja veppe »

Helpottaisi suunnattomasti, jos kertoisit myös hiukan auton historiaa, eli lähinnä kilometrit ;)

Periaatteessa pumpussa on kai vain kaksi mahdollista paikkaa, jotka voi aiheuttaa mekaanista ääntä, eli pumpun nokka-akselin laakeri ja sitten se tasapainosysteemi (mikä lie oikealta nimeltään), joka väljistyessään alkaa kolisemaan. En sitten noista kummastakaan tiedä, pitäisikö tyhjäkäynnillä vai kierroksilla antaa ääntä.

Jos auto on sinulla ollut vasta kaksi viikkoa, niin onhan toi kai voinut pitää ääntä jo hyvinkin pitkään, eikä yhtäkkiä? Pumpun nokka-akselin laakeria kuluttaa vissiin ennenkaikkea tyhjäkäynti, eli taksikäytössä tolpalla seisoessa kuluu nopeammin tuo laakeri :?
Avatar
koyama
Viestit: 401
Liittynyt: 27.11.2006 11:30
Paikkakunta: roi

ensiapua

Viesti Kirjoittaja koyama »

savuttaako tyhjäkäynnillä sinistä ?
Haiskahtaako pakokaasu eli polttaako kaiken vai pukkaako raakana.
Litra 2 tahtiöljyä ja väh. 30 l dieseliä tankkiin.Voipi auttaa eikä ainakaan riko mitään.
Onko kilsoista tietoa ?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “W124 moottori”