200D ruiskutusputki

Katso myös W201.
Vastaa Viestiin
karhuveikko
Viestit: 24
Liittynyt: 06.6.2006 17:06
Paikkakunta: MIKKELI FINLAND

200D ruiskutusputki

Viesti Kirjoittaja karhuveikko »

Rupesi 4pytyn ruiskutus putki vuotamaan kun olin reissussa, kävin sitte motonetillä hakemassa koko sarjan ja vaihdoin ton 4pytyn putken, kone alko nakuttamaan ihan perkeleesti tyhjäkäynnillä, voiko muut putket olla niin kuluneita että kone ei saa tassesti polttoainetta, vai onko motonetin putket sekundaa? auto vm 90 ajettu 470000
viimme syksynä tuli yks putki laitettua ku rupes myös mehimään (putki KL-osilta), silloin ei ollu käynti ongelmia, pitää vissiin vaihtaa kerralla nuo loput putket kun kerta koko sarja on valmiina...
Avatar
JuMu S
Punaniska
Viestit: 3625
Liittynyt: 28.1.2006 23:50
Paikkakunta: Pyykkögrad

Viesti Kirjoittaja JuMu S »

Vai jumittaako suutin? :?

Joku viisaampi voisi tämän olettamuksen vahvistaa/kumota. :roll:
=====================
- ex-Viesti-Lada owners club Finland -
® Mesen Porkkana-klubi
Avatar
Harju
Viestit: 5514
Liittynyt: 27.2.2006 11:21

Viesti Kirjoittaja Harju »

Roska piäsi suuttimeen :pappa:
Lokkiistiikkapiällikkö
Perunankeittäjä
Viestit: 1567
Liittynyt: 23.12.2006 21:01
Paikkakunta: JUVA . Metsän poika tahdon olla, sankar jylhän kuusiston ....

Viesti Kirjoittaja Lokkiistiikkapiällikkö »

Kaipa se vaan ilma teköö sellaasen metakan. Kyyl lmullaki just läpikäyty pymppu ja just remontoitu kone ku ekakerralla laitettiin käyntiin ni aivan järjetön kalina, mutta kun se oli tiedos ni ei muutaku runsaasti kierroksia ja kaskummaa kohta kehräs ko kissa. Muutaman kerran totutus ajossa se alko kolista samal viisiin mutta ku antaa vaan runtua ni ainaki mun moottori tykkää. :lol: Kerrank keskel kaupunkii , ni immeiset käänty oikei kattoon ku kone nakutti ko konekiväri hetken. ja pieni kaasun polkaasu ni a vot. :lol:
VALMET 5oo -69
Lokkiistiikkapiällikkö
Perunankeittäjä
Viestit: 1567
Liittynyt: 23.12.2006 21:01
Paikkakunta: JUVA . Metsän poika tahdon olla, sankar jylhän kuusiston ....

Viesti Kirjoittaja Lokkiistiikkapiällikkö »

Kaipa se vaan ilma teköö sellaasen metakan. Kyyll mullaki just läpikäyty pymppu ja remontoitu kone ku ekakerralla laitettiin käyntiin ni aivan järjetön kalina, mutta kun se oli tiedos ni ei muutaku runsaasti kierroksia ja kaskummaa kohta kehräs ko kissa. Muutaman kerran totutus ajossa se alko kolista samal viisiin mutta ku antaa vaan runtua ni ainaki mun moottori tykkää. :lol: Kerrank keskel kaupunkii, ni immeiset käänty oikei kattoon ku kone nakutti ko konekiväri hetken. ja pieni kaasun polkaasu ni a vot. :lol:
VALMET 5oo -69
Avatar
NicNac
Hemmittäjä
Viestit: 2942
Liittynyt: 12.11.2005 22:49

Viesti Kirjoittaja NicNac »

kauanko käytit sen putken vaihdon jälkeen??

Voisko olla vaan ilmaa putkessa??
-Reikä-Klubi®-
-Lintta-AATELINEN- Kuva
Avatar
Mika.T
Mersutohtori
Viestit: 7098
Liittynyt: 02.10.2005 0:39

Viesti Kirjoittaja Mika.T »

Ilma suutinputkessa tekeen kans mielenkiintoisia ääniä. :D


Eli kone käyntiin ja varovasti avata sitä nelosen suutinputkea suuttimen päästä.

Jos tulee vaahtoa niin putkessa oli ilmaa.
karhuveikko
Viestit: 24
Liittynyt: 06.6.2006 17:06
Paikkakunta: MIKKELI FINLAND

Viesti Kirjoittaja karhuveikko »

Ehtoota! käytin silloin noin 15min autoa eikä nakutus hävinny vaikka anto kierroksia ja heitti pikku lenkin, tänään vaihdoin loput putket ja moottorikin kehrää kuin kissa! mahtaa putkissa olla oikeesti joku ero? tosin KL-osilla yks putki yli 30e ja motonetillä koko sarja 42e jälkimmäisiä joutuu hieman hienosäätämään että käyvät hyvin paikalle.
Avatar
NicNac
Hemmittäjä
Viestit: 2942
Liittynyt: 12.11.2005 22:49

Viesti Kirjoittaja NicNac »

Joissakin putkissa ilmaa tai jotain.Putkissa ei oo eroa...putkella ja tangolla on 8) 8)
-Reikä-Klubi®-
-Lintta-AATELINEN- Kuva
Avatar
Perttu K
Mersutohtori
Viestit: 1062
Liittynyt: 16.10.2005 9:38
Paikkakunta: Kajaanikity

Viesti Kirjoittaja Perttu K »

Itse olen tuon kolkutuksen tulkinnut hieman toisin. Jos putkissa on ilmaa, niin silloin kone vain heiluu hetken, ei paukuta ja alkaa sitten käydä tasaisesti. Kokeiltu on monta kertaa. Jos suutin hirttää auki, niin sitten tulee tuo ääni ja sen jälkeen siellä putkessakin on sitä ilmaa. Vaiva tosin poistuu yleensä painamalla kaasun pohjaan tai löysäämällä suutinputkea, jolloin se takerteleva neulakin alkaa jälleen liikkua. Joskus ei auta kuin purkaa suutin ja herkisellä neula käsin liikkuvaksi.

Jotenkin taipumus tuolle vaivalle liittyy ruiskustuspumppuun. Minulla oli kerran ongelmana 1 suuttimen neulan hirttäminen. Vaiva alkoi ruiskutuspumpun vaihdosta. Neula jumitti joka kerta kun autolla kiihdytti rajoittimeen saakka. Sen jälkeen piti ajella takaisin varovasti paukuttavalla moottorilla. Joka kerta oli suutinneula takertunut aukiasentoon ja melko tiukasti. Uusin suuttimetkin, jonka jälkeen paukutus alkoi edelleen täysille kierroksille tehdyn kiihdytysken jälkeen, mutta siitä selvisi uudella täyskaasukiihdytyksellä. Vaiva oli monta kuukautta ja loppui sillä millä se alkoikin, eli ruiskutuspumpun vaihdolla. Sitä en keksi, miksi ruiskutuspumppu saa suutinkärjen takertelemaan. Voiko viallinen paineventiili ja siitä johtuva hidas paineenlasku suutinputkessa johtaa jälkitiputukseen pakokaasun pääsyyn suuttimeen ja neulan jumiutumiseen?
MB E 300D -93
MB E 320cdi -99
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “W124 moottori”