S55 AMG:ta hankkimassa

Vastaa Viestiin
Dream S55
Viestit: 4
Liittynyt: 24.7.2007 11:29

S55 AMG:ta hankkimassa

Viesti Kirjoittaja Dream S55 »

Kiikarissa olis 2004 S55 AMG, tarkoituksena tuoda se muuttoautona Suomeen ens keväänä. Kiinnostais tietää mitä tuollaisen tuominen mahdollisesti kustantaa verojen osalta ja millaisista summista puhutaan vuositasolla normaalihuoltojen ja vakuutusten osalta?

En löytänyt tullin sivuilta enkä netissä olevista myynti-ilmoituksista tapauksia, joiden perusteella vois hyvin arvioida verotusarvoa. Oliskohan palstalaisilla heittää omia arvioita, mikä vois olla tuollaisten 'tyypillinen myyntihinta' Suomessa? Muuttoautona tuotaessahan verosta saa kohtalaisesti pois (olikohan se 13450e), mutta kyseisellä autolla verotettavaa varmasti silti jää, kiinnostais tietää suunnilleen minkä verran. Kilometrejä tulis olemaan tuontihetkellä ehkä n. 80-90 tkm.

Kyseisen liikkeen kaikki myynti-ilmoitukset löytyy täältä http://www.hightechmotors.com/site/inventory.asp ja selaamalla löytyy musta -04 S55, jos kiinnostaa tarkemmin tsekata, millaisesta tapauksesta on kyse.

Ja tässä vaiheessa ehtisin vielä ottaa huomioon myös kommentteja, miksi tuota ei kannattais ostaa ja tuoda Suomeen (ei oo järkee ei, bensa kallista, kovaa ei saa ajaa missään, AMG:n huoltaminen/varaosat sikakalliita, jne., jne.), joten kaikki kommentit on oikein tervetulleita. Löysin netistä joitakin edullisempiakin, vastaavan mallisia ja ikäisiä, vaihtoehtoja, mutta kyseinen kappale olis aika lähellä ja kävin sillä jo koeajollakin, joten ei tarttis sen puolesta ostaa sikaa säkissä.

Kaikista tiedoista, ohjeista, mielipiteistä, kokemuksista, jne. jo etukäteen kiitollisena odottelen vastauksia.
Avatar
tupru
Hole 19
Viestit: 1587
Liittynyt: 27.6.2007 21:27
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja tupru »

Kokemusta ei oo, mutta hienolta näyttää! Ilmeisesti tuosta mustanpuhuvasta kaunottaresta kyse! 8)

Hae pois, ja kuolataan sitte yhessä! :happy:
® Mesen linttaklubi
- Tyytyväisyys on kehityksen loppu ja rappeutumisen alku :ope:
johtaja300
Viestit: 1014
Liittynyt: 06.8.2006 15:33

Viesti Kirjoittaja johtaja300 »

Täytyy kyllä sanoa, että puoli ilmasia, kun aattelee 3-vuotta vanha amg mersu ja 39 000e, minkä sillä täältä sais.
Avatar
Harju
Viestit: 5514
Liittynyt: 27.2.2006 11:21

Viesti Kirjoittaja Harju »

Kasko 70%bonus 340-470€ omavastuu 150€ sisältää lasivakuutuksen, riippuu vähä missä päin asustaa.

Liikenne 0% bonus 1010€-747€ ja 70% bonus 288-213€ ja taas asuinpaikka vaikuttaa :wink:
Avatar
eerola
Herrasmies
Viestit: 1674
Liittynyt: 23.1.2006 20:50
Paikkakunta: Pirkanmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja eerola »

Tervetuloa foorumille, Dream S55!

2004-vuosimallinen on ihan hyvä ostos, sillä se on edelleen MBUSA:n Maintenance Commitmentin piirissä. Näin sinulla on vielä vuosi aikaa laitattaa auto paikallisella Mersu-diilerillä takuun piirissä tiptop, ennenkuin ajat sitä konttiin.

Pyydä myyjää kuitenkin toimittamaan sinulle Carfax, josta näet auton todellisen käyttöönottopäivän. Amerikkalainen kun mielellään myy 07/2003 käyttöönotettua 2004-vuosimallia edustavaa ajoneuvoa 2004:nä. Ja jos tuo auto on 2003 käyttöönotettu, 4 vuoden MBUSA-takuu on juuri loppunut/ loppumassa.

Lisäksi, tuolla kyseisellä yksilöllä on ajettu 47685 mls, minkä vuoksi Maintenance Commitment ei enää liene olla voimassa. Muistelisin sen olleen 40kmls. Ja omasta kukkarostani en tahtoisi olla euroauton korjauksia ja/ tai häiriöidenmetsästyksiä maksamassa Yhdysvalloissa. Erityisesti Park Placen hinnoissa on melko tavalla preemiota.

Kun ottaa huomioon, että myyjä on eBay-myyjä, auto on todennköisesti tullut heille jostain auctionista. Minne se on mennyt siksi, että merkkiliike ei ole halunnut syystä tai toisesta pitää sitä valikoimassaan. Tämä ei tarkoita, että auto olisi automaattisesti huono. Se vain tarkoittaa, että auto ei joko ole istunut valikoimaan. Tai sitten... Mistä johtuen itse en ostaisi autoa, joka myydään "as is", ja jonka ylläpidosta saattaa kaupan teon jälkeen tulla yhdysvaltojen maaperällä yllättäviä (ja isoja) kuluja.

Lopuksi en malta olla kysymättä, oletko katsonut oklahomalaisia diilereitä? Otaksun että asut Pohjois-Texasissa, jolloin Oklahomaan ei ole pitkä matka. Jos yhtä mieleinen ajoneuvo löytyy Oklahomasta kuin Texasista, säästät hieman veroissa kun ostat sen pohjoisnaapurin puolelta.
-T

Kuva
Avatar
eerola
Herrasmies
Viestit: 1674
Liittynyt: 23.1.2006 20:50
Paikkakunta: Pirkanmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja eerola »

eerola kirjoitti:...Amerikkalainen kun mielellään myy 07/2003 käyttöönotettua 2004-vuosimallia edustavaa ajoneuvoa 2004:nä. Ja jos tuo auto on 2003 käyttöönotettu, 4 vuoden MBUSA-takuu on juuri loppunut/ loppumassa...
Tuo näyttää olevan 12/2003.
-T

Kuva
Avatar
eerola
Herrasmies
Viestit: 1674
Liittynyt: 23.1.2006 20:50
Paikkakunta: Pirkanmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja eerola »

eerola kirjoitti:...Mistä johtuen itse en ostaisi autoa, joka myydään "as is", ja jonka ylläpidosta saattaa kaupan teon jälkeen tulla yhdysvaltojen maaperällä yllättäviä (ja isoja) kuluja...
Kuulosti niin inhorealistiselta tuo kommenttini, että jospa hieman tarkennan: Itse olen ostanut myyjältä, joka myy autojaan eBay:ssäkin. Mutta tutkin auton ja sen historian tarkkaan ennenkuin luovutin rahaa. Lisäksi varmistin, että Maintenance Commitment on voimassa riittävän pitkään kaupan tekemisen jälkeen, jotta mistään häiriöistä ja sivuäänistä ei tule minulle lisää mahahaavaa kun alan elää auton kanssa arkista elämää. Mitä erikoisempi auto on, sitä tärkeämmäksi tämän asian nostaisin. Ja S55 AMG on aika erikoinen - ja USA-mallisena siinä on aikamoisen monta hienoa nappulaa. Joka valitettavasti tarkoittaa, että siinä on samalla aikamoisen monta kohdetta, joka voi tuoda näyttöön vikailmoituksen.
-T

Kuva
Avatar
eerola
Herrasmies
Viestit: 1674
Liittynyt: 23.1.2006 20:50
Paikkakunta: Pirkanmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja eerola »

Ai niin juu... En tiedä kuinka tarkoin tunnet Mercedes-Benz USA:n Maintenance-palvelun, joten huomaathan myös, että jos alat katsella uudempia kuin 2004-mallisia, niissä on muistaakseni pienennetty Maintenance Commitmentin kattavuutta jonkin verran. Eli itse tähtäisin "aitoon" 2004-malliin riippumatta tyyppimerkinnästä, markkinoilla tarjottavat Extended Warrantyt kun yleensä ovat kattavuudeltaan aika paljon MBUSA:n lupausta niukempia.
-T

Kuva
Dream S55
Viestit: 4
Liittynyt: 24.7.2007 11:29

Viesti Kirjoittaja Dream S55 »

Suuret kiitokset kaikille kommenteista ja vinkeistä!

Carfax raportin pyysin myyjältä jo silloin kun kävin autoa paikan päällä katsomassa ja koeajamassa. Sen mukaan se on myyty diilerille 23.1.2004 ja eka omistaja raportoitu 11.6.2004. Mitään hälyyttävää Carfax raportista ei ilmene, mutta enpä ole vielä sellaiseen raporttiin törmännyt, jossa olis jotain huolestuttavaa.

En tunne MBUSA:n Maintenance Commitmenttia kovinkaan hyvin, vielä (kiitti vinkistä, eerola, täytyy selvittää sitä hieman lisää), mutta taitaa tosiaan olla niin, että se lakkaa 40kmi:ssa eikä ole tässä yksilössä enää voimassa.

Ja oikein arvasit, eerola, ko. diileri on hommannut kaikki autonsa auctioneista, mutta en näe siinä varsinaista ongelmaa, kunhan selvittää auton kunnon ja historian. Muutaman kuukauden riittävän kattava takuu olis tietenkin hyvä saada...

Oklahomasta en ole erityisesti vielä katsellut, mutta muutamista muista, hieman kauempana olevista, osavaltioista löytyy vastaavia useitakin, osa selvästi edullisemmin (hieman kyllä epäilyttää, jos hinta on yli $10k edullisempi?), mutta ei ole tarkoitusta lähteä US-kiertueelle auton takia - Oklahomasta vois kuitenkin etsiä ja aika helposti hakea auton.

Kukaan ei vielä arvaillut tai ehdotellut tuollaisen hintaa Suomessa, josta vois arvioida karkeasti verotusarvoa (jostain löysin MB:n 2003 hinnaston, jossa uusi S55 AMG maksoi tuolloin Suomessa 202000 euroa - kyllä kait se neljässä vuodessa ja melkein 100000km:llä putoo alle puoleen uudesta, vai?).
Avatar
Tarmo
Judge Mese
Viestit: 1928
Liittynyt: 05.11.2005 13:22
Paikkakunta: Box

Viesti Kirjoittaja Tarmo »

Jos matkustus ei ole ongelma, niin kannatta tsekata myös Nevadan tarjonta, lähinnä Las Vegasin... LV:ssä tai taa olla edelleen USA:n tuorein autokanta, ja sitä myöten hinnatkin ehkä hiukka halvemmat... Kuulemma naapuriosavaltioiden jobbarit käy Vegasista haalimassa autoja.
Avatar
SamuliS
Käkisalamen Kuatro
Viestit: 1291
Liittynyt: 11.10.2005 13:18

Viesti Kirjoittaja SamuliS »

Eiköhän ton verot mene Marvoon arvioitavaksi, sen verran erikoinen kuitenkin.
Avatar
eerola
Herrasmies
Viestit: 1674
Liittynyt: 23.1.2006 20:50
Paikkakunta: Pirkanmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja eerola »

Dream S55 kirjoitti:...Oklahomasta en ole erityisesti vielä katsellut, mutta muutamista muista, hieman kauempana olevista, osavaltioista löytyy vastaavia useitakin, osa selvästi edullisemmin (hieman kyllä epäilyttää, jos hinta on yli $10k edullisempi?)...
Olet aivan oikeassa, että harvoin halvalla saa hyvää. Ja jos on yhtään firaapeli myyjä, hän saa lupauksillaan sinut lentämään jonnekin reilun 12 tunnin ajomatkan päähän, missä huomaatkin että digikuvaus ja värivaha olivat parantaneet auton kuntoa sinulle toimitettuja kuvia varten aika huomattavasti. Ja kun kerran olet jossain Chicagossa (josta edukkaita Winter Packagellisia autoja tuntuu löytyvän aika mukavasti) ilman paluulentoa, tilanne on aika ikävä.
Dream S55 kirjoitti:...mutta ei ole tarkoitusta lähteä US-kiertueelle auton takia - Oklahomasta vois kuitenkin etsiä ja aika helposti hakea auton...
Ostin oman autoni Tulsasta. Aamupäivällä pääsee Southwestillä sinne ja kotona on jo iltapalalle. Voisin antaa sinulle yhden hyvän kontaktin. Yv:ä tulee.
-T

Kuva
Avatar
eerola
Herrasmies
Viestit: 1674
Liittynyt: 23.1.2006 20:50
Paikkakunta: Pirkanmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja eerola »

Dream S55 kirjoitti:...Kukaan ei vielä arvaillut tai ehdotellut tuollaisen hintaa Suomessa, josta vois arvioida karkeasti verotusarvoa...
Kuten SamuliS totesi, auto menee melko suurella todennäköisyydellä Markkina-arvoryhmän arvioitavaksi. Itse yleensä pyrin pidättäytymään markkina-arvo- ja autoverospekulaatioista, mutta en malta olla toteamatta muutamia ennakkotapauksia...

Runsaasti (yli 150Mm) ajettu 4 vuotta vanha S500L - 72300EUR
Vähän (n. 30Mm) ajettu pari vuotta vanha S500L - 157300EUR
Vähän (alle 20Mm) ajettu 4 vuotta vanha SL500 - 99000EUR
Vähän (n. 30Mm) ajettu 4 vuotta vanha SL55 AMG - 129900EUR

Noniin, ja nyt kun olen tämän verran spekuloinut, niin miksipä en heittäisi pidättäytymisperiaatettani lopullisesti roskakoriin ja spekuloi loppuun saakka :lol:

Oletan että etsit auton, joka on koko USA-taipaleensa ajan maahantuojan huolenpitosopimuksen alla. Tuolloin S 55 AMG Langisi on enintään 4 vuotta vanha ja alle 65000 km ajettu. Tästä seuraa, että sen arvo tulee todennäköisesti sijoittumaan noiden vaatimattomampien mallien välimaastoon. Eli jonnekin hieman yli 100kEUR:on. Tuosta kun otetaan kolmannes veroa ja lisätään ei-arvonlisävero päälle saadaan jonkinmoinen summa. Ja sitten kun poistetaan muuttotavarana tuotavan ajoneuvon veronalennus, jäänee vanha 100000 mk valtiolle maksettavaa.
-T

Kuva
Dream S55
Viestit: 4
Liittynyt: 24.7.2007 11:29

Viesti Kirjoittaja Dream S55 »

Jotain reilua 100000 euroa olen verotusarvoksi itsekin veikkaillut, toisaalta olen 'halunnut' uskoa, että kyllä kait se sen alle jäis :?:

Hieman on alkanut mietityttämään odotettavissa olevat kovat verot Suomessa - ei oo varmaan täysin poissuljettua, että Marvon arvio olis alle 65tkm ajetulta lähempänä tuota 129900 euroa kuin sataa.
Yks vaihtoehto vois olla, että tyytyisin 2003:een hieman enemmän ajettuun - sellaisen sais täältä ehkä n. $10000 halvemmalla ja verotusarvokin olis Suomessa tod.näk. hieman alempi. Isoja erojahan '03 ja '04 mallien välillä ei ole. Siinä säästäis aika paljon, mutta toisaalta, sellaisen kanssa arveluttaa enemmän potentiaaliset huolto-/korjauskulut erityisesti ekan vuoden aikana, koska mitään huoltosopimusta ei olis enää voimassa.

Tuntuu vähän hullulta pohtia muutaman tonnin säästöjä kun on tuollaista autoa hankkimassa, mutta jos rahalla ei olis mulle väliä, niin ostaisin tuliterän S65 AMG:n Veholta 8)
Avatar
S55AMG
Viestit: 187
Liittynyt: 16.9.2006 0:00

Re: S55 AMG:ta hankkimassa

Viesti Kirjoittaja S55AMG »

"""""Ja tässä vaiheessa ehtisin vielä ottaa huomioon myös kommentteja, miksi tuota ei kannattais ostaa ja tuoda Suomeen (ei oo järkee ei, bensa kallista, kovaa ei saa ajaa missään, AMG:n huoltaminen/varaosat sikakalliita, jne., jne.), joten kaikki kommentit on oikein tervetulleita. Löysin netistä joitakin edullisempiakin, vastaavan mallisia ja ikäisiä, vaihtoehtoja, mutta kyseinen kappale olis aika lähellä ja kävin sillä jo koeajollakin, joten ei tarttis sen puolesta ostaa sikaa säkissä."""""""

No omista kokemuksista sen verran että ei ne huoltohinnat ole mitenkään mahdottomat ainakaan tähän mun koslaan, tulee ajettua ko.autolla tosin niin vähän ettei ole tarvinnu tehdä juurikaan huoltoja, kysyin paikallisesta mersuliikeestä ja sellasta 600-800€ heittivät siis isosta huollosta tietty !, siis ko.autohan on ollut minulla nyt vähän vajaan vuoden verran.
Kulutushan ei ko. autolla ole isompi kun kaksilitraisella volvolla, (ehkä jopa pienempi), omalla virallisen ilmoituksen mukaan maantie ajo 9,6l sadalla,yhdistetty jotain 13l/100 km ja on muuten ihan paikkansa pitäväkin, asia erikseen jos kokeilee joka valoissa nollasta sataan huippuaikaa.
Tää mun koslahan on vuosia iäkkäämpi kun hakemasi ja kilometrejäkin yli kakspuolisataatuhatta,eikä tässä ole kompuraa.
Varaosien hinnoista en tiedä kun ei sellaisia ole tarvinnut ostaa,ei ees jarrupaloja vielä,seuraava huoltokin on vasta yhden jakarin huolto joten isoon huoltoon on vielä "valovuosia" ellen ole jo siihen mennessä vaihtanut ko.autoa muuhun. Mikään paikka autossa ei ole hajonnut eikä autossa ole ollut mitään teknisiä vikoja,aika ihmeellistä ottaen huomioon tekniikan paljouden,olenkin joskus pohtinut onko auton tekniikka tehty todellakin noin kestäväksi vai onko tuohon km määrään jo jouduttu kaikki joskus uusimaan.
Ainoat ongelmat ovat olleet ruosteongelmia mutta nekin on nyt poissa kiitos Mersun takuun.
Autosta tai sen kunnosta riippumattomia korjauksia on tehty vakuutusyhtiön piikkiin (-omavast), vaihdettiin etuvalot,maski,etupalkki ja puskuri pienen "mällin" seurauksena.
Ai niin pitihän siihen vaihtaa uusi eberchbaher, oli entinen niin hapettunu, siinä ne korjaukset sitten olikin.
Vakuutusmaksutkin on ihan kohtuulliset ainakin omassani, toki bonuksiakin on lähes maksimimäärä.
Dream S55
Viestit: 4
Liittynyt: 24.7.2007 11:29

Viesti Kirjoittaja Dream S55 »

S55AMG, kerrot, että et paljoa ko. autolla ajele ja spekuloit, josko olisit vaihtanut sen jo muuhun ennen seuraavaa isoa huoltoa...vaikka oot siis omistanut sen vasta alle vuoden :roll: Eiks sitä ookaan kiva/hyvä omistaa ja eiks sillä ookaan kiva/hyvä ajella, vai mistä tuollaiset pohdinnat? Järkeähän ko. autossa ei varmaankaan ole, varsinkaan Suomen olosuhteissa, mutta en usko, että olet aikanaan sitä todellisilla 'järkisyillä' hankkinutkaan :lol:

Toki jokaisella on omat mielihalunsa ja todelliset tarpeensa ajoneuvon(kin) suhteen, mutta jos olet kerran sellaisen alle vuosi sitten ostanut ja pohdit jo vaihtoa, niin herää kysymys, ettetkö ole ollut siihen tyytyväinen??? Jos et, niin miksi et?
Avatar
S55AMG
Viestit: 187
Liittynyt: 16.9.2006 0:00

Viesti Kirjoittaja S55AMG »

TERVEISET LAMPIMASTA SISILIASTA, OLEN VARSIN TYYTYVAINEN AUTOON, PARAS AUTO AJAA TAHANASTISISTA YLIVOIMAISESTI, EI OLE VAAN OLLU TAPANA PITAA KAUAA SAMAA AUTOA YLEENSAKAAN, EHKA TAMAN KOHDALLA TULEE POIKKEUS TAI SITTEN EI.
kO. AUTO EI OLE MINUN AINUT AUTO JOTEN SIKSIKIN KILOMETRIT JAA AIKA VAHIIN.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “W220 / W230 / W215”