Auton korjaus ilman lupaa

Täällä voit keskustella otsikon mukaisista asioista.
Vastaa Viestiin
MersuAA
Viestit: 3
Liittynyt: 02.4.2008 22:25

Auton korjaus ilman lupaa

Viesti Kirjoittaja MersuAA »

Elikkä tapahtui näin tällä viikolla:

Kaverini vei autoni korjaukseen helsinkiläiseen autokorjaamoon puolestani koska olin itse estynyt. Juttelin itse korjaamon miehen kanssa puhelimessa ja sovittiin että hän soittaa jos jotain isompaa remppaa tarvitsee tehdä. Kysymys tässä tapauksessa oli oikuttelevasta sisätilan puhaltimesta. Oikein selvästi vielä sanoi itsekin että "tietenkin näistä soitetaan ensin."

Meni pari päivää ja ilmoitti että auton voi hakea. Kysyin että noh, paljonkos tuli hinnaksi, ilmoitti 435e töineen, puhallinmoottori piti kuulema vaihtaa, jonka hinta oli kuulema 266e.

Ei mennyt ihan niinkun piti.

Mitkä ovat käytännössä vaihtoehtoni tässä tilanteessa?
Todellakaan en aio tuota summaa maksaa mikäli se vain on mitenkään mahdollista.
Avatar
Ari66
Mesen Invaryhmä®
Viestit: 13054
Liittynyt: 29.9.2005 11:11
Paikkakunta: Hki-Utsjoki-Barentsinmeri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ari66 »

On mennyt niin suhteellisiksi nämä "pikkuremonttien" hinnat... :roll:
Nykyään alle tonnin jos selviää, saa tyytyväinen olla...

Itse en tuosta tarinasta oikein pointtia löytänyt, johon selkeästi tarttua....
Asiaa tuntematta äkkipäätä arvelisi, että korjaamo teki sen minkä pitikin.

* Adria Twin 600 SF *

http://www.mbclub.fi
Avatar
Väsynyt Mies
Tolokun mies
Viestit: 1359
Liittynyt: 22.5.2007 21:55
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja Väsynyt Mies »

Oon kyllä Ari66 kanssa samoilla linjoilla. Mikäli auto vietiin pajalle puhallinvian takia voidaan silloin olettaa, että puhaltimen moottori joudutaan vaihtamaan.
Eri asia olisi ollut jos tilanne olisi ollut sama ku mulla aikoinaan Rellun Lagunan kanssa. Siinäkin lämppärin puhallin alko reistaileen ja vein sen paikalliselle merkkikorjaamolle korjattavaks. Silloinkin sovittiin, että soittavat jos kyseessä on kallis tai yllätyksellinen homma. No kuten olettaa saattaa yllätys tuli. Vika ei ollut lämppärin moottorissa eikä esivastuksessa vaan rele- ja sulakerasiassa. Sielä oli käyny oikonen ja sen seurauksena osa siitä rasian pohjasta oli sulanu. No tässä tapauksessa korjaamo toimi kuten pitikin ja soittivat, että saako vaihtaa ko. rasian. Samalla kertoivat, että olivat jo kokeilleet vaihtaa esivastuksen ja moottorin mutta eivät laskuta niistä mitään koska vika ei ollut niissä ja olivat laittaneet vanhat romut takasin. :shock:
Välillä vähän vastoinkäymisiä ja sitten taas pettymyksiä.

Nyk.
X204.984
S203.246
Ex.
S202.078
S210.261
Avatar
Easy Rider
hupimestari
Viestit: 8062
Liittynyt: 05.7.2007 19:15
Paikkakunta: Kökkelin kinkamalla

Viesti Kirjoittaja Easy Rider »

Komppaan edellisiä. Jos viepi auton korjaamolle jonkun tietyn vian kuntoon saamiseksi ja vika korjataan, niin se maksaa joka tilaa. Eri asia jos olisivat vaihtaneet samalla vaikka huomaamansa vuotavan öljypohjan tiivisteen ilmoittamatta mitään, ja laskuttaisivat senkin siekailematta.
Vetonivel on takavetosessa tarpeeton.
MersuAA
Viestit: 3
Liittynyt: 02.4.2008 22:25

Viesti Kirjoittaja MersuAA »

Jaa-a. Korjaamon kaveri juuri sanoi että "juuri viime viikolla vaihdettiin tällaiseen autoon kompressori jne. joka maksoi 400euroa, tällaisissa tapauksissa tietysti ilmoitetaan ensin.."

Minusta 435e on paljon rahaa pikkuvian korjaamisesta ja ainakin sen verran että siitä tulisi ensin ilmoittaa.
Avatar
Ari66
Mesen Invaryhmä®
Viestit: 13054
Liittynyt: 29.9.2005 11:11
Paikkakunta: Hki-Utsjoki-Barentsinmeri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ari66 »

MersuAA kirjoitti:Minusta 435e on paljon rahaa pikkuvian korjaamisesta ja ainakin sen verran että siitä tulisi ensin ilmoittaa.
Sehän se just on suhteellista... :roll:

Takavuosina tuollainen vajaa kolme tonnia mummonmarkkaa olikin iso raha ja jo tonnista ilmoiteltiin.
Mutta maailma muuttuu ja hinnat sen myötä, nykyään se mummon tonni on sama tonni, mutta euroina... :?

* Adria Twin 600 SF *

http://www.mbclub.fi
Diosol
Viestit: 138
Liittynyt: 27.1.2008 3:23
Paikkakunta: Tampere-Jalasjärvi

Viesti Kirjoittaja Diosol »

~200 euroako ottivat työstä?
Mielestäni se on ihan kohtuullinen korjaamohinta sisätilanpuhaltimen vaihdosta. Ottaen huomioon asentajien hermotupakit kun arvelisin että homma on niin sanotusti hyvin vittumainen. Pitäähän työnkin nyt edes jotain maksaa että putiikki kannattaisi, varsinkin jos on franchising-yritys tai asiakkaita on harvakseltaan.

Ainahan sitä pääsee halvemmalla kun tekee itse, jos vain on aikaa.
MersuAA
Viestit: 3
Liittynyt: 02.4.2008 22:25

Viesti Kirjoittaja MersuAA »

Ymmärrän täysin mitä tarkoitat. Joka tapauksessa kaikista selkein on aina ilmoittaa mitä on rikki, mitä joudutaan tekemään ja mitä maksaa. Toki ei ihan pikkusummista puhuttaessa mutta mielestäni tämä ylittää jo sen ilmoitusrajan.

Tässä puhuttiin nimenomaan siitä että jos maksaa paljon niin sitten ilmoitetaan ja katsotaan haluanko korjata vian. Enpä tiennyt että nuin kalliiksi tulee enkä olisi tuota tuolla hinnalla alkanut korjaamaan kun se kuitenkin osittain toimii.
Avatar
NicNac
Hemmittäjä
Viestit: 2942
Liittynyt: 12.11.2005 22:49

Viesti Kirjoittaja NicNac »

Kannattaa aina pyytää kustannus arvio jos eurot on piukassa.Se on totta että korjauksien hinnat on karannu aika korkeiksi,mutta kustannus arviolla pääsee kartalle ja jos arvio meinaa ylittyä pitää virmasta tulla soitto asiasta...
-Reikä-Klubi®-
-Lintta-AATELINEN- Kuva
Avatar
styke
sunni-meseläinen
Viestit: 234
Liittynyt: 01.10.2005 12:50
Paikkakunta: Wanda/Backas

Viesti Kirjoittaja styke »

http://personal.inet.fi/cool/mikkoy/aune.html tuolta kun pari kohtaa tsekkaa ja ihmettelee niin eiköhän selviä..
Chevrolet Corsica -92
Plymouth Duster -73
Kuva
Avatar
Lucky-Dog
<b>Ylläpitäjä</b>
Viestit: 7715
Liittynyt: 19.9.2005 21:05
Paikkakunta: Alabama / Seinäjoki

Viesti Kirjoittaja Lucky-Dog »

Se on tuo kallis niin suhteellinen käsitys ja antaa tulkinnanvaraa melkoisesti korjaamollekkin.
Toiselle 100 € on kallis ja toiselle 1000 € on kohtuu summa 8)

Viisainta olisi ollut sopia Kun vika on selvillä soittakaa ennenkuin vaihdatte mitään, em. on jo meleko yksiselitteinen sopimus 8)
They call me....Lucky-DoOOOG every place where i go....
http://www.mbkoskinen.fi
Avatar
Tenta
Herrasmies
Viestit: 552
Liittynyt: 09.2.2006 16:18
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Tenta »

Kuluttajapalvelusopimuksia koskevassa MESE:n artikkelissa on määräykset palvelusten hintojen määräytymistä koskien. Perusteet ovat kuluttajansuojalaissa.

Palveluksen on sisällöltään, suoritustavaltaan ja tulokseltaan vastattava sitä, mitä voidaan katsoa sovitun. Palvelus on suoritettava ammattitaitoisesti ja huolellisesti sekä ottaen huomioon tilaajan edut. Jos toimeksisaajan on hankittava palveluksen suorittamisessa tarvittavaa materiaalia eikä toisin ole sovittu, materiaalin tulee olla kestävyydeltään ja muilta ominaisuuksiltaan tavanomaisen hyvää laatua.

Palveluksen hinta

Jollei palveluksen hinnasta tai sen laskemistavasta ole sovittu, tilaajan on maksettava hinta, joka on kohtuullinen ottaen huomioon palveluksen sisältö, laajuus, laatu, taloudellisesti tarkoituksenmukainen suoritustapa, sopimuksentekoajankohdan käypä hinta tai hinnan laskemistapa sekä muut olosuhteet. Jos toimeksisaaja on palvelusta markkinoitaessa antanut palveluksen hinnasta tai sen laskemistavasta sopimuksentekoajankohdan hintatasoa tarkoittavia tietoja, joiden voidaan olettaa vaikuttaneen sopimukseen, hinta määräytyy annettujen tietojen mukaisesti.

Jos elinkeinonharjoittaja on kuluttajan pyynnöstä alustavasti selvittänyt suorituksen sisältöä tai siitä johtuvia kustannuksia, hän voi vaatia tällaisista valmistelevista toimenpiteistä maksun, paitsi jos kuluttajalla alalla vallitsevan käytännön perusteella tai muusta syystä oli aihetta olettaa, että toimenpiteistä ei veloiteta.

Hinta-arvio

Jos toimeksisaaja on antanut palveluksesta hinta-arvion, lopullinen hinta saa ylittää arvion enintään 15 prosentilla. Tilaaja ja toimeksisaaja voivat kuitenkin erikseen sopia siitä, kuinka paljon annettu hinta-arvio saadaan ylittää.

Hinta-arvion katsotaan tarkoittavan palveluksesta perittävää kokonaishintaa, jollei toisin ole sovittu.

Jos syntyy erimielisyys siitä, onko esitettyä rahamäärää pidettävä kiinteänä hintana, enimmäishintana, hinta-arviona vai suuntaa-antavana hintatietona, toimeksisaajan on näytettävä väitteensä toteen.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Takuu- ja kuluttajansuoja-asiat sekä autoverotus”