Tulostettava versio | Vastuuvapaus | Tietosuojakäytäntö

Seisontajarrun säätö

Mersutiedon Mekka

Seisontajarrun saa pitämään säätämällä, jos muutama asia on kunnossa:

Auton alla oleva ”linkku” johon kiinnittyvät etuosan vaijeri ja molempiin pyöriin menevät vaijerit jumittuu usein niin että se ei ”keinu” kuten pitäisi. Vaijerin pituussäätö on tässä ”linkussa”. Rasvaaminen (WD40 tms.) ja liikuttelu auttaa.

Jarrurumpujen sisällä olevat ”linkut” jumittuvat myös herkästi, jolloin seisontajarrua ei saa säätämällä kuntoon.

Mikäli nämä kohdat ovat kunnossa eivätkä vaijerit jumita ja kengissä on kitkapintaa jäljellä seisontajarru pitää kun se säädetään oikein.

Ota yksi takapyöränpultti irti ja nosta autoa niin että pyörä pyörii vapaasti. Jos autossa on aluvanteet, joudut irrottamaan koko pyörän. Katso pultinreiästä rumpuun (pikku lamppu tarpeen) ratasta pyörittäen; näet yläviistossa kohdassa säätörullan hammastuksen. Pyöritä rullaa tasapäisellä meisselillä niin kauan että pyörä lakkaa pyörimästä, eli jarru on päällä. Löysää sitten rullaa muutama naksaus kunnes pyörä pyörii eivätkä jarrut laahaa. Tee sama toisen pyörän jarrulle.

Ellei jarru pidä nyt kokeillessasi, joku mainitsemistani kohdista on jumissa tai kitkapinnat lopussa.

HUOM! Vaijerin pituutta ei yleensä tarvitse säätää, eikä sitä säätämällä saa jarrua pitämään, säätö vaikuttaa ainoastaan siihen montako ”naksausta” poljin painuu.

Jos joudut avaamaan jarrut, varmista että vaijeri on tarpeeksi löysällä; molemmilla puolilla rummuissa ”linkun” sisäosan pitää olla niin ulkona kuin se sopii tulemaan , eli vastata linkun ulompaan osaan. Muista katsoa että molemmat puolet ovat yhtaikaa kuten edellä kerrottiin; jos joudut vääntämään linkun sisäosan meisselillä ulos, yleensä toisen pyörän linkku menee samalla sisään eli vaijeri on liian kireällä !


Etsi

Selaa
Etusivu
Kahvihuone
Ajankohtaista
Tuoreet muutokset
Satunnainen sivu
Ohje
Muokkaa
Lähdekoodi
Muokkausohjeet
Sivuasetukset
Keskustele tästä sivusta
Uusi osio
Tulostettava versio
Sivun tiedot
Historia
Tänne viittaavat sivut
Linkitettyjen sivujen muutokset
Omat sivut
Kirjaudu sisään tai luo tunnus
Toimintosivut
Uudet sivut
Tiedostoluettelo
Tilastot
Lisää...