Tulostettava versio | Vastuuvapaus | Tietosuojakäytäntö

W126 Kattoluukkuremontti

Mersutiedon Mekka

Ohjeet Webasto-"tiltti-kattoluukun" vaijerin ja vaijerin suojaputken vaihtoa varten:

Vaijerin luukussa kiinni oleva pää lähtee irti kun luukku on kiinni-asennossaan, ja longotat luukun takaosan verhoilun ohutta kaistaletta-->vaijerin kiinnityspultti näkyy. Irrota vaijeri luukusta. Takakontissa on kuskin puoleisen sivuverhouksen takana kattoluukun moottori. Irrota sen perästä lyhyt suojaputken pätkä, ja aja vaijeri pois putkestaan moottorilla. Avustaja on kontissa ottamassa vaijeria vastaan, ja korjaaja painaa sisällä kattoluukun nappia.(Tottakai näinpäin) Huomaa että vaijeri ajetaan pois painamalla luukun nappia kiinnipäin.

Uusi vaijeri pujotetaan paikalleen päinvastaisessa järjestyksessä. Kuitenkin siten, että ensin työnnetään vaijeri katon sisään suojaputkeensa, ja lopuksi ajettaan se loppuhäntä moottorin sisään kattoluukun nappia aukipäin painamalla. Välissä on tottakai kiinnitetty vaijeri pultilla kattoluukkuun.

Vaijeri kannattaa rasvata vaseliinilla ennen paikalleen pujottamista, se on tosi tiukka menemään suojaputkeensa. Luukun avautumisrajojen säätö (tarvittaessa) tapahtuu moottorin kyljessä olevasta valkoisesta pyöritettävästä napista. Älä kuitenkaan pyörittele sitä ennen kuin olet todennut toimiiko luukku hyvin jo muutenkin.


Huonommassa tapauksessa vaijerin suojaputki saattaa olla poikki. Silloin on purettava kattoverhoilu pois, muuten putkea ei saa vaihdettua. Eli a- b- ja c-pilareista verhoilut pois, katto(valon)konsolit edestä ja takaa irti, sitten itse kattoverhoilukin irtoaa. Kattoluukku on pulteilla kiinni katossa. Suosittelen lämpimästi avustajan käyttöä, luukku painaa nimittäin uskomattoman paljon - ainakin takaisin asennettaessa. Ensikertalaisen kannattaa varata projektiin pari iltaa, kyseessä on melko työläs homma.

12.08.2006

-HVM-


Etsi

Selaa
Etusivu
Kahvihuone
Ajankohtaista
Tuoreet muutokset
Satunnainen sivu
Ohje
Muokkaa
Lähdekoodi
Muokkausohjeet
Sivuasetukset
Keskustele tästä sivusta
Uusi osio
Tulostettava versio
Sivun tiedot
Historia
Tänne viittaavat sivut
Linkitettyjen sivujen muutokset
Omat sivut
Kirjaudu sisään tai luo tunnus
Toimintosivut
Uudet sivut
Tiedostoluettelo
Tilastot
Lisää...